Video produkcija: Otkrijte magiju Vaših događaja na ekranima

video-produkcija-12

Video produkcija ključan za uspjeh događaja, jer stvara emocionalnu i vizuelnu vezu poruka koje prenosite sa publikom. Ima sposobnost da izazove uzbuđenje, potakne angažman i uhvati suštinu iskustva. A kada je cilj svakog događaja da inspiriše akciju ili promjenu unutar svojih učesnika, video može stvoriti mnogo prilika za to.

Kako video produkcija događaja poboljšava putovanje učesnika?

Prije događaja

Video snimci prije samog događaja općenito se dijele u dvije kategorije: sadržaj kreiran unaprijed kako bi se prikazao na događaju i sadržaj koji se koristi za promoviranje događaja unaprijed, kako bi se stvorilo uzbuđenje.

Korištenje video sadržaja za promociju i reklamiranje Vašeg događaja neizbježno će dovesti do veće svijesti, i na kraju, većeg angažmana. Razmislite o putovanju učesnika. Uključivanje videa zaista može pokrenuti “wow” faktor od prve komunikacije o događaju. Na primjer, korištenje videa za pokretanje novog poticajnog putovanja ili godišnje konferencije postavlja presedan polaznicima i pokazuje šta mogu očekivati.

Na mjestu

Snimanje na mjestu održavanja događaja trenuci su tokom kojih hvatamo magiju događaja. Nasmijane polaznike, radionice, glavnu binu i plenarne kadrove snimamo kako bismo stvorili film sa najzanimljivijim dijelovima događaja. To omogućava da uspjeh događaja živi još neko vrijeme. Također, video elementi proizvedeni za događaj, kao što su projekcije, proširena stvarnost, virtuelna stvarnost i interaktivni ekrani oživljavaju Vaše poruke na mjestu događaja. Ovo značajno povećava angažman i stvara nezaboravna iskustva za polaznike.

Nakon događaja

Snimak snimljen na mjestu događaja može se zatim transformirati u višestruke rezultate s različitim pozivima na akciju. Najčešći je film o najzanimljivijim detaljima koji prikazuje najbolje dijelove događaja. Video snimci predstavljaju odličan marketinški materijal. Mogu se prenamijeniti za promociju događaja i brenda putem društvenih medija, kao i na web stranici kompanije. Ako je događaj godišnji, ovaj snimak se također može koristiti za promociju događaja sljedeće godine. Video snimci događaja, također, mogu biti od koristi svima koji ne mogu prisustvovati ili onima koji žele referencirati sadržaj u obrazovne svrhe.

Uključivanje videa u virtuelne sastanke

Uz odsustvo lične interakcije, video sadržaj je ključan za virtuelne sastanke, što posebno možemo vidjeti u globalnom pandemijskom okruženju. U tom slučaju snaga videa može da uzbuđuje, angažuje i emocionalno povezuje, te je prijeko neophodna za ovakvo digitalno iskustvo. Uključivanje više segmenata u Vaš virtuelni sastanak omogućava zadivljujuće iskustvo. Razmislite o uključivanju proizvedenog videa u segmente Vašeg virtualnog sastanka. Naprimjer, možete razdvojiti sadržaj uvodnim videozapisom koji uključuje jednog ili više govornika. Ovo će također dati publici bolji uvid u to ko će predstavljati određene segmente događaja.

Ovaj čarobni svijet video produkcije, ali i sve benefite koje Vam on donosi možete upoznati uz profesionalce iz Event Tima, koji će voditi i Vas i posjetitelje Vašeg događaja kroz ovo iskustvo bez kojeg današnje događaje nije moguće ni zamisliti. Uz profesionalan tim i svu potrebnu opremu, Vaša briga će biti da se potrudite da uživate dok s posjetiteljima svog događaja komentirate glavne teme, a sve popratne video sadržaje možete prepustiti Event Timu.

Podijeli objavu sa prijateljima

Facebook
LinkedIn

Pošalji upit za događaj

Fizička lica nisu obavezna popuniti polje "Naziv kompanije"