Tehnička podrška u organizaciji događaja

tehnicka-podrska-2

Koja je važnost tehničke podrške u organizaciji događaja?

Tehnička podrška u organizaciji događaja može pomoći u poboljšanju iskustva i samih učesnika, ali i organizatora događaja. Tehnologija umnogome olakšava rad event menadžera i omogućava im da se fokusiraju na glavne dijelove događaja, čime se smanjuje prostor za greške. Tačnije, ovaj vid podrške pomaže u svim aspektima, štedi vrijeme, isplativo je, olakšava komunikaciju i povezivanje, planiranje je brže i lakše. 

U organizaciji događaja, iskorištavanje prednosti tehnologije trebalo bi biti svakodnevnica i navika. Kao i kod mnogih poslova, zamorni dijelovi planiranja događaja su ublaženi korištenjem tabela za praćenje učesnika događaja, kreiranje pozivnica s imenima pisanih rukom i poslanih poštom zamijenila je e-pošta, a umjesto ručnog praćenja budžeta događaja što je nevjerovatno dugotrajno, postoje programi koji to precizno i tačno računaju samim unosom podataka. I to su samo neki od dijelova tehničke podrške koji mogu itekako olakšati posao organizacije događaja. 

Tehnička podrška svim vašim događajima

Event Tim je kompanija koje je stručna i kompetentna za pružanje kompletne ili segmentne podrške u organizaciji virtualnih online kongresa i konferencija, sajmova, promocija, kao i mnogih drugih vrsta događaja kao što su korporativne zabave i manifestacije zabavnog karaktera.

Naša kompanija posjeduje tehničku opremu koja se iznova obnavlja u korak s tehnološkim napretkom, tako da uvijek imamo ono što ispunjava današnje standarde u audio i video tehnici. U skladu s okolnostima koje su trenutno jedna od glavnih tema, naš tim je uvijek uvijek spreman da odgovori u svakom trenutku na tehničke poteškoće koje mogu iznenada stvoriti probleme u svakom organizacionom procesu.

Važnost tehničke podrške pri organizaciji događaja postala je posebno važna pojavom epidemioloških stanja, u kojim je online okruženje glavna mogućnost za rad, stoga je vrlo važno pronaći partnera koji vam može ponuditi takvu vrstu podrške za bilo koji događaj, kakvu nudi Event Tim.

Tehnička podrška i savjetovanje

Klijenti koji se odluče za događaj u organizaciji Event Tim-a imaju od samog početka podršku i savjetovanje, kako pri izboru prostora, potrebne tehničke opreme, tako i pri samom izvođenju događaja, jer je naš zadatak da sve bude uspješno. Cilj je da usluge koje pružamo učine Vaš događaj zapamćenim i uspješnim, te da svi ciljevi koje Vi, kao naši klijenti, postavite pred nas budu ispunjeni u potpunosti.

Izražene komunikacijske vještine, tačnost, sposobnost rada pod pritiskom, sklonost timskom radu, prilagodljivost, snalažljivost u novonastalim situacijama, sposobnost logičkog razmišljanja i analiziranja tehničkih aspekata koji zahtijevaju organizaciju do samog detalja, samo su neke od sposobnosti koje članovi Event tima naše kompanije posjeduju i kojima se služe u radnim zadacima da bi Vaš projekat bio na očekivanom nivou.

Kao uigran tim zaduženi smo za relizaciju cijelog događaja u tehničkom smislu, od osmišljavanja jedinstvenog idejnog rješenja koje će našeg klijenta predstaviti u najboljem svjetlu, tehničke podrške, ispravnosti opreme, rješavanja tehničkih poteškoća, do samog procesa završavanja događaja u što ljepšem i tehnički savršenijem smislu.

Sve što Vam industrija organizacije događaja može pružiti, mi ćemo Vam osmisliti, uraditi i učiniti dostupnim u što kraćem roku. Event tim nudi kompletnu tehničku podršku za opremanje svih događanja. Od audio i video opreme, preko rasvjetne opreme pa sve do pozornica i krovnih konstrukcija, naš tim također u ponudi ima široki asortiman proizvoda za svaku priliku.

Kako pravilno odabrati detalje tehničke podrške događaja

Iako ni ostali dijelovi organizacije događaja nisu ništa manje važni, ipak najveći dojam na sve učesnike samom događanja ostavit će sigurno dobro isplanirana tehnička podrška događaja. Stoga je izuzetno važno pravilno odabrati tehničke elemente i uređaje, kako bi i ovaj segment događaja bio besprijekoran u svakom smislu.

Osvjetljenje je jedan od najvažnijih detalja svakog događaja, jer rasvjetna tijela čine mnogo više od toga da se Vaš događaj ne odvija u mraku. Kreativna postavka rasvjetne opreve može od svakog događaja napraviti harizmatično druženje, kome će se svi radovati. Stoga Event Tim nudi veliki izbor rasvjetne opreme koja će poboljšati vizuelne elemente događaja.

Drugi važan segment svakog događaja jeste audio oprema, koja omogućava da poruke koje želite poslati održavanje događaja budu jasno i glasno prenesene publici i učesnicima događaja. Od mikrofona, preko muzike, do zvučnika Vaša želja će svakako biti da svi zvukovi budu kristalno jasni, sa perfektnim odabirom tonova i tehničkom podrškom koja razumije akustiku i može se prilagoditi svakoj prigodi. Upravo to vam nudimo u Event Timu, gdje možete pronaći ogroman izbor audio opreme kojom je moguće opsluživati događaje svih veličina, a tim koji će Vas savjetovati u vezi sa audio opremom pomoći će Vam da planirate od najranijih faza događaja, pa sve do samog provođenja događaja, kako bi zvuk bio besprijekoran.

Najzad, kako živimo u vremenu opće vizualizacije svega oko nas, ni događaji nisu pošteđeni takvih potreba. Štaviše, dobra vizuelna rješenja mogu biti ogromna prednost Vaših događaja, u odnosu na konkurenciju i donijeti Vam reakcije kakve želite. Mnogi naši klijenti video opremu koriste zapravo kako bi, kroz različite multimedijalne kanale, pojačali značenje svojih poruka, a sam utjecaj takve prezentacije zavisi od opreme kojom se koristite. Stoga Vam Event Tim nudi vrhunska rješenja i sisteme uz pomoć kojih možete dobiti kreativna rješenja za svaku prigodu i rješenja za sve izazovne situacije. Svakako i u takvim slučajevima će Vam biti potrebne savjetodavne usluge, kako biste pronašli najbolje moguće načine za upotrebu video opreme, a naš tim i za to ima rješenja.

Posljednja, ali i najvažnija karika tehničke podrške tokom događaja jeste osoblje koje će na najbolji mogući način iskoristiti sve dostupne resurse i reagirati na svaku moguću promjenu. U ovom segmentu Event Tim nudi fleksibilnost, te obrazovano osoblje sa visokim nivoom iskustva u organizaciji događaja, koji će Vam donijeti najprofesionalniju uslugu. A zašto Vam je to osoblje toliko važno?

Članovi tehničkog osoblja moraju u potpunosti razumjeti svaki element opreme koja se koristi u vezi sa organizacijom događaja, ali i pored tog moraju biti spremni djelovati fleksibilno u svakom mogućem okruženju, kako bi osigurali da oprema u svakoj prigodi radi bez ikakvih problema. Ukoliko se, pak, bilo kakvi problemi pojave, tehničko osoblje mora biti spremno odreagovati promptno i u svakom trenutku znati kako da određene probleme otkloni. A uz sva ta znanja, tehničko osoblje mora imati i visok nivo komunikacijskih vještina, kako bi jednostavno mogli funkcionirati u timu i kako bi na najbolji mogući način sa klijentima iskomunicirali sve detalje koje je potrebno napraviti kako bi jedan događaj protekao bez ikakvih problema.

Sve ove detalje, ali i mnogo više pronaći ćete ukoliko odaberete Event Tim za organizaciju događaja i tehničku podršku u organizaciji događaja!

Podijeli objavu sa prijateljima

Facebook
LinkedIn

Pošalji upit za događaj

Fizička lica nisu obavezna popuniti polje "Naziv kompanije"