Organizacija događaja kroz timski rad

organizacija-timski-rad-7

Iako mnogi organizatori događaja rade samostalno i sa velikim uspjehom, važno je razumjeti vrijednost dobro formiranog funkcionalnog tima. Organizacija događaja, odnosno projekti planiranja događaja često se rade u timu jer je to najefikasniji način koji donosi rad bez stresa i kolaborativni način rada. Član tima treba da bude dovoljno osnažen, da mu se vjeruje i da zna da radi samostalno za zajednički cilj, te da uživa u zajedničkom uspjehu tima.

Organizacija događaja u timu pomaže u bržem rješavanju problema

Timski rad promoviše inovacije i razmjenu ideja. Korištenje sposobnosti tima za rješavanje problema ne samo da brže rješava probleme, već može dovesti i do njihovog ponovnog izbjegavanja u budućnosti.

Ovakva vrsta timskog rada ojačat će i članove da sami preuzmu inicijativu, što je ključni preduslov za rješavanje problema, suočavanje s promjenama i pružanje usluga korisnicima koje nadmašuju očekivanja. Uz ohrabrenje proaktivnog vođe, inicijativa može stvoriti zdrav tim, jer u suštini preuzima rizik za mogući neuspjeh.

No stress okruženje koje promovira učenje

Mogućnost delegiranja posla nekom od drugih članova tima, kada je Vaša lista obaveza duža od Vaših mogućnosti, smanjit će veliki pritisak. Kada postoje tijesni i često konkurentni rokovi za postizanje cilja, nivoi stresa mogu biti znatno povišeni, ali sposobnost dijeljenja odgovornosti može “skinuti teret sa ramena”.

Također, u tom procesu koliko god želite da znate, nemoguće je da znate sve o svemu. Planiranje događaja uključuje kombinovanje različitih ciljeva nekoliko odjela, a vi vjerovatno niste stručnjak u svakom odjelu, tako da je od vitalnog značaja učiti od onih koji jesu.

Pravi tim će ojačati vezu s klijentom i učiniti događaj jedinstvenim

Upravo zbog ovakvih prednosti, Event Tim promovira rad svog adekvatno opremljenog i profesionalno obučenog tima, koji će prvenstveno ojačati vezu sa klijentom i pružiti mu podršku u svim segmentima u kojima je potrebna. Na taj način sama izvedba biti će mnogo bliža željama klijenta.

Kombinovanje znanja i stručnosti nekoliko članova tima osigurat će da svaki događaj bude jedinstven, ali i da definiše vašu kompaniju. Ne dijele svi iste strasti i ukuse, pa je važno razmotriti šta bi drugi mogli zahtijevati od vašeg događaja, a ne da se oslanjate samo na vlastite želje i sviđanja. Radeći u timu možete kreirati brend sa temama i idejama koje predstavljaju vašu raznolikost i saradnju koja se pretvara u buduće događaje i gradi snažan identitet događaja.

Upravo Event Tim ponudit će Vam takvo okruženje u kojem ćete bez problema moći ispuniti sve svoje želje i organizirati događaj vrijedan svake pažnje.

Podijeli objavu sa prijateljima

Facebook
LinkedIn

Pošalji upit za događaj

Fizička lica nisu obavezna popuniti polje "Naziv kompanije"