Audio i video produkcija nove generacije

audio-video-produkcija-3

Nakon što smo shvatili koji članovi tima su nam potrebni za organizaciju događaja i šta nam je to potrebno da bismo imali odličnu tehničku podršku tokom pripreme i odvijanja samog događaja, vrijeme je da se upoznamo i sa audio i video produkcijom. Ovakva produkcija je zapravo oblast koja je odgovorna za snimanje, montažu i finalizaciju audio i video zapisa, u svrhu promoviranja ideja i osnovnih dijelova određenog događaja.

Pravovremeno i pametno pozicioniranje ovakvih sadržaja itekako može povećati kvalitetu samog događaja i oplemeniti sve njegove segmente, kako bi posjetiteljima bilo jasnije šta zapravo određeni događaj njima nudi.

Audio produkcija nove generacije

Audio ili tonski zapisi neizostavna su komponenta u svakoj produkciji. Audio produkcija, zapravo, predstavlja izradu, odnosno produkciju zvuka i snimanje zvukova u razne svrhe. Audio produkcija obuhvaća snimanje radio reklama, jinglova, filmova, snimanja audio muzičkih uredaka, do kreiranja pozadina za video igre, te ostalih televizijskih, radio i internet materijala. Ukratko, sve ono što nam je potrebno da bismo pomoću zvuka na pametan način promovirali Vaš događaj, ali i dodali novu vrijednost svakom segmentu događaja.

Audio produkcija je prilično širok pojam za širok spektar audio zadataka i ona pokriva sve što se tiče snimanja, montaže i miksanja zvuka kako bi se pripremio za javno objavljivanje. Audio produkcija se najviše koristi za stvaranje muzike, ali postoji nekoliko drugih industrija koje zahtijevaju cijeli spektar vještina audio produkcije. Industrija filmova, podcastinga i video igara također zahtijeva priličnu količinu audio produkcije.

Vaš budući organizator događaja – Event Tim nudi Vam profesionalnu podršku i u pogledu audio produkcije potrebne za određene događaje, a uz sofisticiranu i modernu opremu nudimo i usluge profesionalaca koji će audio segmentima Vaših događaja dati najbolji mogući zvuk.

U našem aranžmanu, pored mnogih segmenata, možemo Vam ponuditi:

 1. pripremu i produkciju muzike,
  2. produkciju zvuka, aranžiranje i audio editiranje, odnosno audio postprodukciju.

Audio postprodukcija pokriva mnoge aspekte. Ovaj proces je složen, sofisticiran i uključuje brojne dijelove koji čine cjelinu, kao što su glas preko (voiceover), foley, dizajn zvuka, miksanje i mastering i audio efekti, uključuje mnogo koraka i stoga zahtijeva ljude različitih vještina.

Također, Event Tim nudi postprodukciju i produkciju zvuka za film, video, reklame, jinglove, reportaže i ostali program za televiziju, radio i internet:

 • Audio miksanje
 • Audio mastering
 • Audio editiranje
 • Audio digitalizacija
 • Produkcija glazbe
 • Produkcija zvuka
 • Dizajn zvuka

U našoj ponudi možete pronaći i Opremu za simultani prevod kao i Tour Guide Sisteme.

Video produkcija nove generacije

Video je jedan od najuspješnijih oblika medija koji se danas koristi za angažiranje, inspiraciju ili edukaciju gledatelja. Vrijeme u kojem je vizuelni identitet svega, pa tako i događaja, jedan od najvažnijih segmenata sigurno da nas obavezuje da video produkcija bude savršena. Svaki korak u procesu video produkcije mora biti pažljivo isplaniran i izveden kako bi kratka priča ili poruka zaživjela. Postoji mnogo različitih vrsta video produkcije. Najčešći uključuju filmsku i TV produkciju, televizijske reklame, internet reklame, korporativne videozapise, videozapise proizvoda, videozapise sa izjavama kupaca, marketinške videozapise, videozapise događaja…

Ukoliko želite biti dio nove generacije organizacije događaja i tehnički besprijekornih aspekata produkcije koju Event Tim nudi, te želite upoznati nove dimenzije i načine oglašavanja onda smo mi tim koji ste tražili.

Video produkcija je jednostavno sve što ulazi u ideju, planiranje i izvođenje videa. Video produkcija uključuje tri faze: pretprodukciju, produkciju i postprodukciju. Prva faza (pretprodukcija) je mjesto gdje se odvija svo planiranje i koordinacija, faza druga (produkcija) je kada snimite sve elemente koji će biti u Vašem konačnom videu i faza treća (postprodukcija) je ona faza u kojoj se svi elementi uređuju zajedno i kombinuju kako bi stvorili konačni video uradak.

Vrijedi naglasiti i da video marketing predstavlja jedan od najboljih načina za oglašavanje na TV -u, YouTube-u, društvenim mrežama ili web stranici , te se smatra najefikasnijim načinom promocije. Video predstavlja odličan način za komunikaciju s publikom, jer se povezuje video i audio, odnosno korisniku se kroz više osjetila može dočarati željena poruka, poput prezentiranja brenda, proizvoda, usluge i slično.

Naša vrhunska audio produkcija na raspolaganju je za bilo koji vid video produkcije, čime se upotpunjava audio-vizuelno iskustvo gledaoca.

Snimanje videa obuhvaća:

 1. Kreiranje scenarija i koncepta
  2. Priprema opreme i rasvjete
  3. Snimanje videa
  4. Montiranje videa

Iz usluga video produkcije nudimo vam:

Usluge produkcije i snimanja televizijskih reklama, promotivnih video i audio spotova, korporativnih video spotova, reportaže, angažman voditelja, glumaca, statista te video postprodukcije montaže i obrade video materijala, editovanje, video grafiku i kolor korekciju.

Izaberite Event Tim kao partnera za najbolje audio-vizuelno iskustvo

Baš zbog mnoštva dijelova određenog događaja koje je potrebno isplanirati i o kojima smo govorili, organizacija događaja nekada zna biti vrlo stresan posao, te ga je najbolje prepustiti profesionalcima koji se znaju nositi sa svakodnevnim stresom. Obratite se Vašem budućem organizatoru, Event Tim-u, jer naš tim čini skup iskusnih i kreativnih ljudi koji su specijalizovani i educirani za organizaciju bilo kakvog događaja skupnog karaktera po najvišim standardima.

Event Tim radi na stvaranju kvalitetnih i kreativnih promotivnih prezentacija, odnosno reklama za Vašu kompaniju ili brend, koje možete koristiti kako na tradicionalnim, tako i na digitalnim kanalima promocije. Korporativni i poslovni sistemi zahtjevaju daleko profesionalniji i ozbiljniji pristup kod izrade promotivnog spota. Event Tim pokriva sve moguće aspekte produkcije od angažmana producenta, statista i glumaca do filmske opreme za snimanje.

Mixing i editing audio i video materijala materijala, snimanje voice-overa, montaža video materijala, izrada 2D animacija, izrada 3D animacija, inserteri, telopi/najave, najavne i odjavne špice, promo spotovi, video editing (dodavanje efekata video korekcije, video konverzije, video adaptacije…) samo su neke od usluga koje ćete pronaći u našoj širokoj paleti usluga.

Naš cilj je osigurati da proces stvaranja video i audio prezentacija prođe što je moguće bolje. Posjedovanje potrebnih informacija i dobra komunikacija, koju mi imamo, će vam donijeti najbolje video i audio proizvoe koje naš tim može ponuditi.

Svaka produkcija ima svoj proces, koji naš tim uspješno rješava s Vašim minimalnim angažmanom i brigom oko cijelog procesa, neovisno da li je riječ isključivo o audio produkciji ili se o objedinjenju audio i video produkcije. Stoga izaberite Event Tim kao partnera i obezbijedite Vašim događajima najbolja audio-vizuelna iskustva, bez mnogo muke i uz garanciju profesionalizma.

Podijeli objavu sa prijateljima

Facebook
LinkedIn

Pošalji upit za događaj

Fizička lica nisu obavezna popuniti polje "Naziv kompanije"