organizacija medijskih
događaja

Današnje društvo je nezamislivo bez masovnog komuniciranja, a ono je nužno medijski posredovano.

Savremeni mediji mijenjaju sve aspekte globalnog, ali i ličnog života. Javno komuniciranje posredovano masovnim medijima, predstavlja jednu od najprofitabilnijih djelatnosti u savremenom društvu. Današnje društvo je nezamislivo bez masovnog komuniciranja, a ono je nužno medijski posredovano. Medijska moć utiče na kulturno ujedinjavanje čovječanstva, a to je suštinska karakteristika globalnog prestrojavanja svijeta. Najmanji događaj u jednom mjestu može da ima uticaj na sve ostale dijelove svijeta razvojem brzog protoka informacija i komunikacije.

Upravljanje  događajem  je  proces  po  kojem  se  događaj planira,  priprema  i  realizuje.  Kao  bilo  koja  druga  forma upravljanja,  prilikom menadžmenta događaja Event Tim  obuhvata sve vrste procjene, definisanja, akvizicije, raspodjele, usmjeravanja i kontrole.

To,  naravno,  podrazumijeva  i  analizu  vremena,  finansija, kadrova,  proizvoda,  usluga  i  drugih  resursa, kako  bi  se ostvarili  ciljevi i Vama pružila usluga kakvu očekujete.

Event Tim odabire prostor za Vaš medijski događaj ovisno o formatu i publici, stoga prilikom odabira pazimo na razinu formalnosti koju želite. Ako očekujete goste izvana grada ili države, infomirmišemo ih o načinu dolaska do lokacije i osiguravamo troškove prijevoza. Naša briga je i da je prostor prilagođen i pristupačan za osobe s invaliditetom. O potrebnoj tehnici, opremi i logistici vezanoj uz prostor i događaj vodimo računa i istu obezbjeđujemo bez Vašeg napora i brige.

Promocija Vašeg događaj na društvenim mrežama, web portalima, radiju je dio posla koji ćemo uraditi za Vaše potrebe. Kada je riječ o društvenim mrežama, najavljujemo Vasš događaj barem dvije do tri sedmice prije održavanja, ako je potrebno i duže, i redovno objavljujemo detalje o samom eventu, temi ili govornicima kako bi publika bila zainteresovana za dolazak, prisustvno ili gledanje.

Pozivnice potencijalnim posjetiteljima, kao i medijima, šaljemo u dogovoru s Vama, u jasnim i lijepo dizajniranim mailovima uz odgovarajuće vizuale ili u vidu pisane forme. Također upoznajemo novinare i novinarke da mogu ispratiti Vaš event i zabilježiti detalje oko dešavanja i organizacije, kao i sadržaja, te stvaramo nove kontakte za Vaše buduće događaje.

Organizacija eventa zahtjevan je i odgovoran posao u kojem se raspon odgovornosti kreće od fizičkog radnika do PR manager, a sve segmente organizacije naš Event Tim posjeduje. Uz svu kvalitetnu i iskusnu pripremu, Vaš događaj u našoj organizaciji će bez sumnje proći zapaženo i savršeno.

Organizacija medijskih događaja
Organizacija medijskih događaja
Organizacija medijskih događaja

Pošalji upit za događaj

Fizička lica nisu obavezna popuniti polje "Naziv kompanije"